2015. február 14., szombat

Mi a vércsepp analízis vizsgálat?

A sötétlátóteres élő vércsepp analízis rendszerint igen mély benyomást gyakorol a páciensekre. Nem véletlenül, hiszen az érintettek saját szemükkel láthatják a vérükben kimutatható esetleges elváltozásokat. Ezt követően pedig a terápia hatását egyrészt közérzetükön észlelhetik, másrészt saját szemükkel ellenőrizhetik egy későbbi vércseppanalízis alkalmával.
Az élő vércsepp analízis átfogó jellegű vérvizsgálat. Fontos felvilágosítást ad a vér alakos elemeinek minőségéről és működőképességéről. Segítségével lehetővé válik meghatározott betegségekre utaló tendenciák, bizonyos zavarok és elváltozások megfigyelése az „élő vérben”, mielőtt még a konkrét betegség kialakulna. A vér sötétlátóteres mikroszkóppal történő vizsgálatának erőssége az olyan nehezen diagnosztizálható panaszok okainak felderítése, mint a fáradtság, az energiahiány, a teljesítőképesség csökkenése, a fertőzésekre való hajlam.
A vér az élet folyója, mindenről "tud", ami a szervezetünkben történik, mert legrejtettebb zugába is eljut. Ezért ha tudni akarjuk, hogy mi zajlik a szervezetünkben, legegyszerűbb a vérünket vallatni.
A hagyományos vérvizsgáló módszerek mindegyike kémiailag módosítja a vérből vett mintát és annak mennyiségi mutatóit határozza meg. Ha azonban pontos képet akarunk kapni arról, hogy milyen állapotban kering szervezetünkben a vér, kezeletlen mintát kell vizsgálni olyan műszerrel, ami nem változtatja meg szerkezetét, kémiai összetételét és az egyes összetevők minőségét is megmutatja.
Ezt teszi lehetővé a sötét látóteres ultramikroszkóp és az élő vércsepp analízis módszere.

Az élő vércsepp analízise egy újfajta mikroszkópos módszer, amely lényegesen különbözik a hagyományos orvosi vérvizsgálatoktól. Az utóbbinál konzervált vért küldenek a laboratóriumokba, ahol a mintát meg is festve már csak egy élettelen vércseppet vizsgálnak. Ily módon csupán a kémiai összetevőket és a sejtszámokat lehet mérni. Az Enderlein-féle mikroszkópos vércseppanalízis során a speciális megvilágítási technika sötét látóteret hoz létre, amiben a friss vércsepp festés nélkül is kiválóan vizsgálható, tehát élő marad. Sőt olyan alkotórészek is láthatóvá válnak, amelyek a hagyományos megvilágítással eddig nem voltak észlelhetőek.


Mi a vércsepp analízis vizsgálat?Az élőcseppes vérvizsgálaton értjük azt a vérvizsgálatot, ahol a vértesteket, a vérsejteket, a vérlemezkéket, a vérfestéket és a haematocritot vizsgáljuk. Ehhez a vizsgálathoz elég egy csepp vért venni. A vérben található elemek számából és a vér mennyiségéből következtetnek a szervezetben előforduló részecskék összmennyiségére.
Az élő vércseppen végzett vizsgálat nem csak egészségi állapotunkról adhat képet, hanem a lehetséges veszélyekről is, mert a természetes vércsepp sötét mezőben történő vizsgálata világosan utal a szervezet megbomlott egyensúlyára.
A vérsejtek, valamint az őket körülvevő vérplazma megváltozott kinézése gyakran már jóval a betegség kialakulása előtt észlelhető a mikroszkóp alatt. A sötétlátóteres élő vércsepp analízis rendszerint, igen mély benyomást gyakorol a páciensekre. Nem véletlenül, hiszen az érintettek saját szemükkel láthatják a vérükben kimutatható esetleges elváltozásokat, az optimálistól. Ezt követően pedig az ajánlott terápia hatását saját szemükkel ellenőrizhetik egy későbbi vércseppanalízis alkalmával..
A sötétlátóteres vizsgálat során, egy speciális technikát alkalmazunk. Szóródó fénysugarat állítunk elő, egy speciális, sötéttér kondenzornak nevezett optikai eszközzel. Így láthatóvá válnak a vér alakos elemei, mikro részecskék.
Az élő vércseppben láthatóak a sodródó, kör alakú vörösvérsejtek, - a nagyobb, ezüstösen fehér, lassabban mozgó fehérvérsejtek, - a sebesen haladó táplálékrészecskék, vagy az esetlegesen megjelenő salakanyagok, fehérjeszálak, emésztetlen anyagok. A gombák jelenlétére utaló jelek már akkor is láthatók, amikor a szervezet gombásodása még nem okoz tüneteket, - de éppen így megfigyelhetőek a baktériumok is.

Miben különbözik a vércseppanalízis egy laboratóriumi vérvizsgálattól?
A hagyományos laboratóriumi vérvizsgálatnál kémiailag módosítják a vérből vett mintát és annak mennyiségi mutatóit határozzák meg. Ha azonban pontos képet szeretnénk kapni arról, milyen állapotban kering a szervezetünkben a vér, akkor kezeletlen mintát is kell vizsgálni, olyan műszerrel, mely nem változtatja meg a vér kémiai összetételét és az egyes összetevők minőségét.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése