2015. február 14., szombat

Gyógynövény kereskedéstől az élő vércseppanalízisig.

Véleményem szerint nem elméleteket kell gyártani, hanem mérni kell és meggyőződni, milyen az egészségi állapotunk. Ami szemmel látható, talán igaz is! Jakus Zsuzsa
Gyógynövény kereskedéstől az élő vércseppanalízisig.Mindenki hisz valakiben, valamiben. Én hiszek a gyógynövények erejében, a természet közeliségben, az egészséges táplálkozásban és a pozitív gondolkodásban és nem utolsósorban a megtapasztalásban.
A gyógynövényboltban is adtam tanácsot, kerestem a különböző betegségekre a kiegészítő gyógymódokat. A pozitív visszajelzések doppingoltak, de még akartam valami pluszt, ekkor találkoztam a dr.Enderlein-féle élő vércseppanalízissel. Bármennyire spirituális beállítottságú vagyok, szeretem a kézzel fogható dolgokat. Az analízisnél az látjuk, ami a szerveztünkben zajlik, információt ad egészségi állapotunkról, s ezt nem tudjuk befolyásolni ott helyben, azt látjuk, ami valóban van.
A módszer felfedezője dr.Enderlein  (1872 – 1968) német zoológus. A beteg állatok nem tudnak beszélni, így kutatta azt a módszert, amivel meg lehet állapítani, mi a bajuk és mitől változott meg az egészségi állapotuk. Véletlen folytán jött rá, s ekkor megdőlt az az elmélet, hogy vér steril, igaz ezt már Béchamp és Bernard is állította.  A sötétlátóterű mikroszkóppal olyan új világ nyílt meg, amit addig nem ismertek.  Többen ugyanebben az időben hasonlón gondolkodtak és megkérdőjelezték Pasteur elméletét, vajon minden téren megállja-e a helyét?

Az elmélet leegyszerűsítve arról szól, hogy van az emberi szervezet és vannak a kórokozók. A kórokozók megtámadják testünket és megbetegítik a szervezetünket. Pasteur szerint a  baktériumokvírusokmikrobák okozzák a betegségeket. A kórokozók kívülről érkeznek szervezetünkbe, pl. a levegőből, a vízből vagy éppen az általunk elfogyasztott ételekből. Pasteur szerint, az emberi vér teljesen steril, megfertőződni csak kívülről képes, a különböző betegségeket,  különböző kórokozók okozzák. Ezeket a kórokozókat, csak gyógyszerekkel lehet elpusztítani. Ezekből a főbb pontokból áll nagyjából az a medicina, mely Pasteur vizsgálatain nyugszik. Pasteur kortársa Antoine Béchamp nem osztotta Pasteur véleményét és már akkoriban azt állította, hogy a betegségek elsődleges okai nem a kórokozók, hanem szervezetünk egészségi állapota, belső egyensúlya. Béchamp egyik kortársa, Claude Bernard szintén egyértelműen azt állította, hogy a betegségek elsődleges oka a szervezet állapotában rejlik. A későbbi kutatások világítottak csak rá, hogy a szervezet pH-egyensúlya a leginkább meghatározó ebből a szempontból. Savas közegben kórokozók könnyedén képesek elszaporodni, míg lúgos környezetben erre sokkal kevésbé képesek.
Megfelelően lúgos közegben a kórokozók gyakorlatilag nem képesek életben maradni, ezért ha testünket folyamatosan lúgos állapotban tartjuk, ellenállóak leszünk a betegségekkel szemben. Redukcionista elmélete szerint minden betegség alapja a szervezet elsavasodása, melyet lúgosítással lehet orvosolni. 
Egy történet szerint Pasteur a halálos ágyán azt mondta ápolójának: –  Bernardnak volt igaza, a kórokozó semmi, a táptalaj minden!
A növekvő számú rákos megbetegedés, cukorbetegség, szív,- és érrendszeri betegség és egyéb krónikus betegségek kapcsán el kell gondolkodnunk azon, hogy vajon Pasteur 150 éves elmélete minden téren megállja-e a helyét?
Sok fajta mérés van, amivel az egészségi állapotunkra próbálnak felméréseket készíteni! Antioxidáns mérés scanner kék fénnyel, biorezonancia vizsgálat stb! Ezekkel csak az a baj, hogy mind hiten alapul! Elhiszem, hogy az a szám, érték azt jelenti, amit a mérő szakember állít! Nem beszélve az olyan "vizsgálatokról", ahol pld. 30 másodpercig kell a kezünk két fém golyóra tennünk, és egy állítólagos program végigfut a testünkön és egy 30 oldalas beszámolót nyomtat a testünk minden szervének állapotáról! Persze mindezt azért, hogy utána ellehessen adni a több százezres terméket, ami majd meggyógyít! A vércsepp analízis vizsgálatban az a jó, hogy a vizsgált személy mindent lát a monitoron, és maga is meggyőződhet arról, hogy milyen a vére, annak alkotórészei, és állapota! Egzakt és egyértelmű képet mutat a vérünk, testünk egészségi állapotáról, és a betegségek okait segít megtalálni!
Nem hinni kell, hanem mérni!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése